Knuds Køkken

Ansjoser* med pasta   Auberginer   Auberginer indbagte   Avocadosovs   Avokadodressinger
Bønner & gulerødder   Bønner & oliven
Fennikelsalat* med yoghurt og æble   Fiskefileer fiskefars og safransovs   Flutes  Frikadeller   Frø-kylling*
Geddeboller i Mornay sause   Guacamole   Gulerodssuppe*
Hakkebøf  Havtaskekæber   Hvidløg bagte fra Spanien   Hvidløgsmayonaise   Hvidløgssuppe* á la Prise
Ny:Italiensk* for begyndere
Kammuslinger* med porre   Karry* sild   Kartoffel-"mos"   Kartoffel-blinis   Kartoffelsalat
Kartofelsuppe med porre   Kartofler stegte   Ny:Kippers* med røræg   Ny:Kokosmælk* med kylling
Kongelige* ribssild   Ny:Kuller* i karry   Kylling* á la Andreas Ny:Kylling* i gryde
Lufttørret oksefilet
Mormors dressing á la Meyer   Muslinger
Oksebryst*
Ny:Pandekager   Ny:Pandekager* med fyld   Pastasalat med bacon   Pastasalat med bacon & grønt
Peberfrugter stegte   Penne-Chili   Porretærte m. bacon
Rejer i chilli   Rød salat á la Mette   Rødbeder og æbler   Rødbeder, bagte   Ny:Røget laks* med kartofler
Sadiner i butterdej   Salat m. rygeost   Salat bønner & tomat   Salat squash & bønnespirer
Salat m. pocherede æg   Salat bønner & artiskokbunde   Sauce Mousseline   Ny:Smørsovs* med salvie   Sovs
Ny:Spaghetti* med ost og pebber   Spaghetti* Danieli
Spinat   Spinattærte m. gedeost   Squash med fyld   Squashsalat   Stegt flæsk   Svinekæber*
Tomat-kompot   Tomater med sukker   Tomatsuppe* med mad i...
Ny:Torsk* med æbler og porre   Toscansk bønnesuppe
Æbleskiver   Æg i Cocotte* á la Madmagasinet   Ny:Ærter* og rød pebber
Østers kold   Østers varm

Mange af opskrifterne er fra dengang vi fik internet og det var sjovt at lægge noget op
Opskrifter med stjerne (*) er afprøvet for nyligt, med susses
Opskrifter mærket Ny er fra dette århundrede :-)

Ansjoser med pasta
Hakkede ansjoser, sorte oliven og kapersfrugter svitses i lidt olie. Tilsættes tomatpuré og rødvin. Hertil frisk pasta med parmesanost

Auberginer
Auberginer skæres i skiver, saltes og trækker en tid. Steges på panden. Løg og flåede tomater svitses og koger ind
Auberginestykkerne drysses med revet parmesanost, foldes sammen og overhælds med tomat/løg-tingen. Steges i ovnen

Auberginer, indbagte
Auberginer skæres i skiver, saltes og trækker en tid. Dyppes i en dej af vand, mel, æg og revet parmesanost (konsistens som pandekagedej)
Steges på pande i olivenolie

Avocadosovs
Avocadokødet moses, hvidløg, citronsaft, løg, fløde, revet ost, salt, paprika. Varmes langsomt op til osten smelter

Avokadodressinger
1. Kødet moses, citron, fløde, sennep, salt, peber
2. Kødet moses, tomat, citron, fløde, basilikumblade, s&p

Bønner & gulerødder
Bønner og gulerødder i skiver koges/dampes i 5 hhv. 7 min. Olie / eddike - dressing røres sammen med lidt sennep

Bønner & oliven
Bønner koges al dente og svitses derefter i olivenolie og citronsaft. Oliven tilsættes. Bønner i bund af fad, tomater ovenpå og høvlet parmesan

Fennikelsalat, med yoghurt og æble
Dressing af yoghurt, sennep, honning, citronsaft, s&p. Fint skåret fennikel og æble vendes i. Hakkede mandler og dild drysses over

Fiskefileer, fiskefars og safransovs
Fiskefileer deles på langs og rulles om fiskefars (laksefars), dampes i vand, hvidvin, løg, persille og timian i 10 min.
Fonden sies, tilsættes fiskebulion og koger ind, monteres med fløde, safran, salt og peber. Ris ell. flødestuet spinat ell. salat af spinat

Flutes
1/2 l koldt kogt vand. 1/3 pk gær. 1 1/2 tsk salt. Ca. 750 g mel sigtes i
Hæver ca. 6 tim i gryden. Formes til 4 flutes Hæver 1/2 tim. Bages 15 min, 250 gr. + 10 min, 200-225 gr.

Frikadeller
Kødet tilsættes lidt salt, samles og hviler lidt. Tilsættes krydderier, løg, 1 æg og 1 æggehvide og varm mælk

Frø-kylling
Brystbenet af den gode landkylling skæres ud. Med et tryk på ryggen flader dyret ud
Skinnet løsnes med fingrene og kryddersmør (evt. med bacontern) gnides ind under skinnet. Steges i ovnen

Geddeboller i Mornay sause
Bag op med lidt smør og mel, tilsæt fiskefond (eller suppe af terning) og brug piskeriset
Når den har kogt, tages den af ilden og lieres med et par æggeblommer. Tilsæt et par skefulde reven parmesanost
Gedebollerne (fra dåse (Quenelles au Brochet) f.eks. Irma) maskeres med mornay sausen og sættes op under grillen

Guacamole
Hvidløg og 1 flået tomat hakkes meget fint. Avocadokødet moses i, chili, s&p, citronsaft. Ristet brød, små grønsagsstænger

Gulerodssuppe
4 revne gulerødder + 1 stort løg svitses + evt. ingefær, chili, koriander, citronsaft og hvidløg, tilsættes 1L vand terning og en hel flødeost

Hakkebøf
Løg svitses i olie/smør og tages af. Det hakkede oksekød blandes med rødbede og kapers og steges på samme pande tilsat ekstra smør og tages af
Panden bages af med vand, en klat sennep, lidt soja og jævnes med fløde

Havtaskekæber
Kæberne dampes i 15 min ved 200G tilsat hv.vin og citron S&P, dækket med staniol
Champigon, løg og hv.løg steges, tilsættes lidt hv.vin og en hel Philiadelpia ost
Ristede mandler, udvandede kapers. Husk timian og basilikum (Thai basilikum?)

Hvidløg, bagte fra Spanien
1 stort løg pr. prs. Fjern de yderste grove løgskaller og bag løgene i 30-45 min. i ovnfast fad penslet m. olivenolie ved 200 gr.
Skær toppen af og dryp med god olivenolie. Spises med teske

Hvidløgssuppe, á la Prise
1 ltr. hønsebouillon koges op med et par lauerbærblade, 6-8 blade salvie, lidt olivenolie og 14 pillede fed hvidløg
Lad det hele simre ved svag varme i et kvarter. Fjern salvie- og lauerbærblade
Læg et par skiver tørt brød i bunden af hver suppetallerken/skål og dryp godt med olie over + revet parmasan. Hæld derefter den varme suppe over

Hvidløgsmayonaise
Presset hvidløg + citronsaft røres op med æggeblomme og tilsættes jomfruolivenolie under piskning
Smages til med vineddike og tilsættes evt. koldt vand

Italiensk for begyndere
Mørksejfilet i passende stykker i ilfast fad tilsættes hvidvin + evt. vand
Bland tomater i tern og hakket basilikum med revet parmesan, presset hvidløg og olivenolie s&p
Fordel toppingen på fisken og bag ved 200 grader i 12-15 min.
Du kan også bruge lyssej, lange, torsk eller kuller

Kammuslinger med porre
Svits karry i olie i en gryde og kom fløde og vand på. Tilsæt porre i strimler og snittet chile. Damp i 3-4 min.
Tilsæt kammuslinger og damp yderligere i 2-3 min. Nudler/pasta + grønt

Karry sild
Mayonnaise, creme fraiche og karry blandes med hakkede hårdkogte æg, æbler og tomater
Heri naturligvis sild, gerne kryddersild, pyntes med karse og hakkede æg

Kartoffel-"mos"
Kartofler skrabes og koges. Chilipeber og skivet hvidløg (og løg) steges forsigtigt i olie, kartoflerne kommes i og moses groft
Kogte gulerødder og/eller spinat kan tilsættes. Hertil f.eks. røget makrel

Kartoffel-blinis
Revne, forkogte kartofler (3 min) røres med æg, fløde, revet muskatnød og steges

Kartoffelsalat
1 kg kartofler skrælles, skæres i skiver og kommes i kogende vand i 9 min. Skylles i dørslag med koldt vand
Mayonnaise, creme frase, løg, karry, citronsaft, eddike, hakket persille og purløg blandes i

Kartofelsuppe med porre
Løg og kartofler i tern svitses i smør i 2 min. Porre i ringe svitses med i 1 min. Bouillon (0,25l pr. mand) tilsættes og koges i 18 min.
Blend suppen og tilsæt fløde S&P. og kog kort op. Bacon steges. Den grønne top af porrene steges på den aftørrede pande. Brøndkarse og risted rugbrød

Kippers med røræg
Kippers med citronsamt, røræg og pruløg på ristet brød evt. med Ærter og rød pebber

Kartofler stegte
Kartofler i både blancheres i 3 min. Skylles i koldt vand (dørslag). Steges på pande

Kokosmælk med kylling
Kyllingefileter/bryster koges 5 min. i kokosmælk og tages op
Tilsæt 2 spsk. soja, bambusskud, rød pebberfrugt og chili og kog 5 min. mere
Kyllingestykkerne strimles og kommes i sammen med bønnespier og koriander. Ris eller pasta

Kongelige ribssild
Ribsgele smeltes og blandes med tomatketchup, finthakkede rødløg, estragon og knust hvidløg og s&p
Hæld lagen over marinerede sildestykker og marinér dem i tre dage

Kuller i karry
Snittet løg, gulerødder og porre svitses i olie/smør og tilsættes karry og herefter kokusmælk. Simre i 15 min.
Mundrette stykker kuller filet (eller mørksej/lyssej/torsk) tilsættes og simre med i 3-4 min.
Æble i grove tern, persille og mynte tilæsttes
Serveres med ris eller pasta og drysses med persille og mynte

Kylling á la Andreas
Hvidløg, ingefær, chilli og løg snittes og svitses og tilsættes kyllingestykker. Tilsidst en dåse tomatpuré og en god gang ketchup
Retten er meget kraftig, både i smag og konsisens og kan sagtens tilsættes vand/vin. Ris eller pasta

Kylling i gryde
Bacon steges i gryde og tages op. Smør/olie tilsættes og kyllingestykker brunes og herefter løg
Kartofler i grove tern tilsættes og evt. andre rodfrugter + tynde citronskiver, hvidløg og en god sjat hvidvin
Det hele skal simre i 20 min. under låg (eller til kartoflerne er møre) og smages til med salt, pebber og honning

Lufttørret oksefilet
2 tynde skiver pr prs.(skåret af Italieneren) 2 champignon i tynde skiver, Pesto + parmesanost

Mormors dressing
1 dl piskefløde, 2 spsk. sukker, 4 spsk. æbleeddike, S&P 10-15g friskrevet pebberrod

Muslinger
Løg, hvidløg svitses i olie, persille tilsættes. De rensede muslinger (1/2 kg pr. pers.) og hvidvin tilsættes. Dampes i 5 - 10 min.
Ryst gryden med låg ind i mellem. Fonden kan bruges som den er eller den sies og jævnes med fløde der er rørt med en æggeblomme
Serveres med pasta

Oksebryst
Oksetværreb, skummes når det koger. 1/2 selleri, salt og peberkorn tilsættes og koger 2-2,5 tim.
Bechamelsauce af suppen tilsættes eddike og peberrod (peberroden må ikke koge) Resten af suppen kan bruges en anden dag

Pandekager
Mel og en knivspids salt og sukker piskes med lidt mælk og tilsættes et helt æg
Nu skal der piskes og tilsættes yderligere mælk til konsistensen passer. Steges gylden på pande

Pandekager med fyld
Pandekagerne (se oven ovenfor) skal steges lidt tykkere. Pinjekerner svitses på tør pande
Forårsløg eller skalotte i tynde skiver + evt. snittet hvidløg steges klare
Tilsættes pølser i mindre stykker (kålpølser) og til sidst rød pebber i mindre stykker
Læg fyldet i pandekagerne og rul sammen. Drys med revet parmasan og læg en skive mosarella oven på
Bages 20 min. i ovnen ved 200 grader

Pastasalat med bacon
Bacon steges og tilsættes til sidst balsamisk vineddike
Den kogte pasta blandes med baconen, hvidløg, revet parmesanost, hakket persille og olivenolie

Pastasalat med bacon & grønt
Bacon i små stykker ristes, solsikkekerner ristes med til sidst. Skiver af gulerødder og bladselleri ristes. Ingredienserne blandes i pastaen

Peberfrugter stegte
De røde/gule peberfrugter deles i kvarte, renses og smøres godt med olivenolie. Steges i ovnen og drysses med revet parmesanost

Penne-Chili
Bacon ristes + løg, hv.løg, chili. Tilsættes flåede tomater og revet parmesanost. Serveres med pennepasta

Porretærte m/bacon
Butter/mørdej 5-6 porrer, 3 æg, creme fraiche, 1 pk bacon. Bacon ristes let. æg piskes med creme fraiche, porrer koges 3-5 min.
Bacon lægges på blanding og bages i ovn ca. 20 min i ovnfast fad i butterdejen

Rejer i chili
Hakket løg + hvidløg svitses klare. Rejer kommes i. Herefter en blanding af tomatpuré, hvidvin, chili og fløde

Rød salat á la Mette
Rødbede koges i 3 min. skæres i tern, ligeså med tomat, rød peber og evt. æble
Det grønne skal være bredbladet persille, spinat ell. salat. Eddike/oliedressing over

Rødbeder og æbler
Rødbeder koges (20min), skrælles og skæres i både. Et rødt æble skæres i 2cm skiver og kernes ud, steges i olie sammen med springløg
Løg, hvidløg, vineddike og hvidvin svitses/koges ind til sovs

Rødbeder, bagte
Rødbeder skrubbes, halveres på langs, pensles m. olivenolie, drysses med salt, 200 gr. i ovnen i 60min. Godt til vildt

Røget laks med kartofler
Kogte kartofler pilles og skæres i grove skiver
Fløde koges op med sennep, citron, s&p og til sidst kartoflerne og dild
Anrettes på tallerken. Skiver af røget laks lægges på og pyntes med rødløgsringe, kapers og dild

Sadiner i butterdej
Dåsesadiner og ansjoser, timian og citronsaft, omrulles med butterdej. Pensles med æg og steges i ovnen

Salat m. rygeost
Spinatblade, en hel rygeost i midten omkranset af radiser i skiver overhældes med olie og hvidvinseddike

Salat med bønner og tomat
Smagfulde tomater (små), fine grønne bønner, sorte oliven, høvlet parmesan

Salat med squash og bønnespirer
Isberg salat hakkes fint med tomater, squash og bønnespirer. Dressing af vineddike, olie (1:5), sennep, løg, salt, peber og basilikum

Salat med ymer
Salat, blomkål, ærter, røde og grønne peber. Ymer røres med sennep og evt. persille/purløg

Salat, bacon, brødcutoner, pocherede æg
Snittet salat og hele spinatblade overhældes med lidt kærnemælk, olie og citron, ristede baconstykker og brødcutoner
Øverst et pocheret æg. Evt. grønt pynt

Salat, bønner og artiskokbunde
Bønner (også til pynt) dampes i 5 min. Persille, hvidløg, artiskokbunde, fløde (meget), salt og peber

Sauce Mousseline
100g smør, 2 æggeblommer, ½ citron, S&P, 1 dl. piskefløde
Smøret smeltes. Æggeblommerne piskes sammen med citronsaft over vandbad, til det bliver tykt og cremet
Smørret piskes i lidt ad gangen. Saucen smages til med S&P.
Piskefløden piskes til flødeskum som vendes i saucen lige inden servering.
Til sarte fiskeretter, friske asparses ol.

Smørsovs med salvie
Godt med smør varmes stille op sammen med grofthakkede salvieblade
Tilsættes lidt af kogoevandet fra pudepastaen/kartoflerne og simre i 4-5 min.

Sovs
Kvarte løg gennemsteges med megen karry og andre krydderier. Tilsæt creme frase og evt. groft hakket persille

Spaghetti med ost og pebber (cacio e pepe)
Knust pebber brændes let af på panden og tilsættes smør
Den ikke færdigkogte spaghetti steges færdig i smørret og tilsættes kogevandet lidt ad gangen
Revet parmasanost vendes i og drysses over ved serveringen

Spaghetti Danieli
Kogt røget skinke i tern steges i smør (sauterpande/gryde). Den kogte spaghetti tilsættes
Æggeblomme, fløde og revet parmesan piskes sammen og røres i. Severes med friskkværnet pepper og revet parmesan

Spinat
Spinat m. fløde og evt. champignon på ristet brød

Spinattærte med gedeost
Butterdejen forbages. Blancheret spinat. 2 piskede æg. Skiver af gedeost. Bages i ovnen

Squash med fyld
Squashen udhules. Kødet + grøn/rød peber + hvidløg ristes i olivenolie. Blandes med hakkede sardiner, en æggeblomme + ost
Lægges i squashen, der pensles i "røven", revet ost og rasp + olivenolie. Bages i ovnen

Squashsalat
Squash i strimler, olivenolie, salt, peber, sukker blandes
Tomat u. kød i strimler, basilikum, citronskal + fetaost i tern overhældes med citronsaft

Stegt flæsk med persillesovs
Flæsket steges og drypper af på en gl. æggebakke eller sammenkrøllet avisside
Bechamelsauce: 100 g smør og en sp.skefuld mel piskes under svag varme (giv god tid). Mælk og evt. revet citronskal tilsættes
Hakkede løg svitses i en ny gryde. Bechamelsausen og persille tilsættes

Svinekæber
2-3 kæber pr. person. brunes af et par min. i gryde med tomatpuré, hvidløg og pebber.
Tilsæt ½ liter mørkt øl pr. 10 kæber, lad simre i 10 min.
Finsnittet løg, 1 laurbærblad pr. kæbe og timian tilsættes, lad simre i 1½ time.
I med snittet porre og gulerødder og lad simre færdig ½ time. S&P.
Drys med hakket persille. Serveres med kartoffelmos
Husk at bede slagteren om at skære hinderne af svinekæberne !

Tomat "kompot"
Groft skårne løg steges i olie, tilsættes tomatstykker. Til sidst balsamisk vineddike. Skal koge lidt ind

Tomater med sukker
Tomater halveres og lægges i ovnfast fad. Drysses med lidt salt og lidt mere sukker. I ovn 160 gr. i 20 min.
Sukkeret går op i en højere enhed med saften fra tomaten, og karamelliserer

Torsk med æbler og porre
Æble i tern, lidt løg og hvidløg + porre i tynde skiver svitses i olie, uden at tage farve
Tilsæt en dåse flåede tomater, laurbærblad og paprika og kog i 2-3 min. Kog ind med fløde
Hæld sovsen i et ovnfast fad og læg torskestykker oven på. Bag i ovne i 10 min.
Serveres med ris og drysses med persille

Toscansk bønnesuppe
Svits hakket løg og presset hvidløg i olie i en stor gryde. Tilsæt 1 hakket rød peberfrugt og svits 3 min. mere
Tilsæt 3/4l hønstboullion, en dåse flåede tomater og en dåse kidneybønner
Kog op og lad simre i 20 min. tilsæt hakket timian og lidt frisk spinat samt 2-3dl penne pasta
Simre i 5 min. Smag til med peber. (Pastaen skal måske i lidt tidligere for at blive al dente)

Tomatsuppe med mad i
Bladselleri, kartofler, løg, hvidløg, svitses
Flåede tomater, vand, grønsagsbulion, timian og laurbærblad, citronsaft, citronskal, revet muskatnød koger i 15 min. Husk persille

Æbleskiver
1/4 l mælk,15 g gær, 3 æggeblommer,1 sp.ske sukker, 200 g mel, 1/2 teske kardemomme, reven citronskal, 3 stiftpiskede æggehvider

Æg i Cocotte
Bacon i tern steges i lidt smør/olie
Fintsnittet savoykål (eller spidskål), charlotteløg og origano tilsættes og til sidst fløde, som får lov til at jævne lidt ind
Hæld blandingen i en smurt cocotte (en ildfast skål), slå et æg ud over og drys med revet ost
I ovnen i 10-12 min. ved 175 grader. Drys med noget grønt

Ærter og rød pebber
Fintsnittet skalotteløg og evt. hakket hvidløg blandes med god olivenolie s&p og må gerne trække ½ times tid
Friske ærter bælges og rød pebberfrugt skæres i tern og røres i

Østers kold
2 østers pr. prs. marineres i østersvand, olivenolie og lime. Marinaden hældes over spinatblade sammen med østers og kogte rødbeder i strimler
Hertil Porter med Gingerale

Østers varm
Hakkede chalotteløg og snittede champignon steges let i smør, tilsættes hvidvin, koger lidt ind, østersvand og til sidst fløde (blendes m. 2 østers)
Hakket persille i bunden af tallerkenen. Måske pasta hertil