Knuds Køkken

Ansjoser* med pasta  Avocadosovs  Avokadodressinger
Bønner & gulerødder  Bønner & oliven
Fennikelsalat* med yoghurt og æble  Flutes  Frikadeller  Frøkylling*
Guacamole  Gulerodssuppe*
Hakkebøf  HavtaskekæberHvidløg bagte  Hvidløgsmayonaise  Hvidløgssuppe* á la Prise
Ny:Italiensk* for begyndere
Kammuslinger* med porre  KarrysildKartoffelblinis  Kartoffelsalat  Kartoffelsuppe med porre
Ny:Kartofler* med røget laks  Kartofler stegte  Ny:Kippers* med røræg  Ny:Knust Postbud*
Ny:Knuste KartoflerKongelige* ribssild  Ny:Kuller* i karry
Kylling* á la Andreas  Ny:Kylling* i gryde Ny:Kylling* med kokosmælk 
Lufttørret oksefilet
Mormors dressing á la Meyer  Muslinger
Oksebryst*
Ny:Pandekager* á la mormor  Ny:Pandekager* med fyld  Pastasalat med bacon
Pastasalat med bacon & grønt  Peberfrugter stegte  Penne-Chili  Porretærte med bacon
Rejer i chilli  Ny:Rosenkålssalat* á la Ester  Ny:Rugbrød* med surdej og kerner
Rød salat á la Mette  Rødbeder og æbler  Rødbeder, bagte   Ny:Rødtunge* i papilotte 
Sadiner i butterdej  Salat m. rygeost   Salat bønner & tomat
Salat squash & bønnespirer  Salat m. pocherede æg  Salat bønner & artiskok
Sauce Mousseline  Ny:Smørsovs* med salvie  Sovs
Ny:Spaghetti* m. ost + pebber  Spaghetti* Danieli á la Prise  Ny:Spidskål* stegt
Ny:Spidskål* med bacon  Spinat  Spinattærte m. gedeost  Squash med fyld  Squashsalat
Stegt flæsk  Ny:SvampesuppeSvinekæberNy:Syltede rødløg*
Ny:Tartiflette* á la Vinhanen  Tomat-kompot  Tomater med sukker
Tomatsuppe* med mad i...  Ny:Torsk* med æbler og porre  Toscansk bønnesuppe
Æbleskiver  Æg i Cocotte* á la Madmagasinet  Ny:Ærter* og rød pebber
Østers kold  Østers varm

Mange af opskrifterne er fra dengang vi fik internet og det var sjovt at lægge noget op
Opskrifter med stjerne (*) er afprøvet for nyligt, med susses
Opskrifter mærket Ny er fra dette århundrede :-)

Ansjoser med pasta
Hakkede ansjoser, sorte oliven og kapersfrugter svitses i lidt olie. Tilsættes tomatpuré og rødvin
Hertil frisk pasta med parmesanost

Avocadosovs
Avocadokødet moses, hvidløg, citronsaft, løg, fløde, revet ost, salt, paprika. Varmes langsomt op til osten smelter

Avokadodressinger
1. Kødet moses, citron, fløde, sennep, salt, peber
2. Kødet moses, tomat, citron, fløde, basilikumblade, s&p

Bønner & gulerødder
Bønner og gulerødder i skiver koges/dampes i 5 hhv. 7 min. Olie / eddike - dressing røres sammen med lidt sennep

Bønner & oliven
Bønner koges al dente og svitses derefter i olivenolie og citronsaft. Oliven tilsættes
Bønner i bund af fad, tomater ovenpå og høvlet parmesan

Fennikelsalat, med yoghurt og æble
Dressing af yoghurt, sennep, honning, citronsaft, s&p. Fint skåret fennikel og æble vendes i
Hakkede mandler og dild drysses over

Flutes
1/2 l koldt kogt vand. 1/3 pk gær. 1 1/2 tsk salt. Ca. 750 g mel sigtes i
Hæver ca. 6 tim i gryden. Formes til 4 flutes Hæver 1/2 tim. Bages 15 min, 250 gr. + 10 min, 200-225 gr.

Frikadeller
Kødet tilsættes lidt salt, samles og hviler lidt. Tilsættes krydderier, løg, 1 æg og 1 æggehvide og varm mælk

Frø-kylling
Brystbenet af den gode landkylling skæres ud. Med et tryk på ryggen flader dyret ud
Skinnet løsnes med fingrene og kryddersmør (evt. med bacontern) gnides ind under skinnet. Steges i ovnen

Guacamole
Hvidløg og 1 flået tomat hakkes meget fint. Avocadokødet moses i, chili, s&p, citronsaft
Ristet brød, små grønsagsstænger

Gulerodssuppe (2 personer)
4 revne gulerødder + 1 stort løg svitses + evt. ingefær, chili, koriander, citronsaft og hvidløg, tilsættes
1L grøntsagsbouillon og en hel flødeost

Hakkebøf
Løg svitses i olie/smør og tages af
Det hakkede oksekød blandes med rødbede og kapers og steges på samme pande tilsat ekstra smør og tages af
Panden bages af med vand, en klat sennep, lidt soja og jævnes med fløde

Havtaskekæber
Kæberne dampes i 15 min ved 200gr tilsat hv.vin og citron S&P, dækket med staniol
Champigon, løg og hv.løg steges, tilsættes lidt hv.vin og en hel Philiadelpia ost
Ristede mandler, udvandede kapers. Husk timian og basilikum (Thai basilikum?)

Hvidløg, bagte fra Spanien
1 stort løg pr. prs. Fjern de yderste grove løgskaller, penslet m. olivenolie
Bag løgene i 30-45 min. i ovnfast fad ved 200 gr.
Skær toppen af og dryp med god olivenolie. Spises med teske

Hvidløgssuppe, á la Prise
1 ltr. hønsebouillon koges op med et par lauerbærblade, 6-8 blade salvie, lidt olivenolie og 14 pillede fed hvidløg
Lad det hele simre ved svag varme i et kvarter. Fjern salvie- og lauerbærblade
Læg et par skiver tørt brød i bunden af hver suppetallerken/skål og dryp godt med olie over + revet parmasan
Hæld derefter den varme suppe over

Hvidløgsmayonaise
Presset hvidløg + citronsaft røres op med æggeblomme og tilsættes jomfruolivenolie under piskning
Smages til med vineddike og tilsættes evt. koldt vand

Italiensk for begyndere
Mørksejfilet i passende stykker i ilfast fad tilsættes hvidvin + evt. vand
Bland tomater i tern og hakket basilikum med revet parmesan, presset hvidløg og olivenolie s&p
Fordel toppingen på fisken og bag ved 200 grader i 12-15 min. Evt. ris til
Du kan også bruge lyssej, lange, torsk eller kuller

Kammuslinger med porre
Svits karry i olie i en gryde og kom fløde og vand på. Tilsæt porre i strimler og snittet chile. Damp i 3-4 min.
Tilsæt kammuslinger og damp yderligere i 2-3 min. Nudler/pasta + grønt

Karry sild
Mayonnaise, creme fraiche og karry blandes med hakkede hårdkogte æg, æbler og tomater
Heri naturligvis sild, gerne kryddersild, pyntes med karse og hakkede æg

Kartoffel-blinis
Revne, forkogte kartofler (3 min) røres med æg, fløde, revet muskatnød og steges

Kartoffelsalat
1 kg kartofler skrælles, skæres i skiver og kommes i kogende vand i 9 min. Skylles i dørslag med koldt vand
Mayonnaise, creme frase, løg, karry, citronsaft, eddike, hakket persille og purløg blandes i

Kartoffelsuppe med porre
Løg og kartofler i tern svitses i smør i 2 min. Porre i ringe svitses med i 1 min
Bouillon (0,25l pr. mand) tilsættes og koges i 18 min. Blend suppen og tilsæt fløde S&P. og kog kort op
Bacon steges. Den grønne top af porrene steges på den aftørrede pande. Brøndkarse og risted rugbrød

Kartofler med røget laks
Kogte kartofler pilles og skæres i grove skiver
Fløde koges op med sennep, citron, s&p og til sidst kartoflerne og dild
Anrettes på tallerken. Skiver af røget laks lægges på og pyntes med rødløgsringe, kapers og dild

Kartofler stegte
Kartofler i både blancheres i 3 min. Skylles i koldt vand (dørslag). Steges på pande

Kippers med røræg
Kippers med citronsaft, røræg og pruløg på ristet brød

Knust Postbud
En skive ristet rugbrød med russisk salat og et spejlæg ovenpå. Så er der varm mad :-)

Knuste Kartofter
Kartofler koges møre og lægges i et smurt ovnfast fad hvor de trykkes flade med en ske
Hæld rundhåndet en god olie over og drys med hakket salvie eller persille + godt med revet parmesanost
20 min. i ovnen ved 200 grader. Kogte torskebukser eller lign. er godt til

Kongelige ribssild
Ribsgele smeltes stille i gryde og tilsættes herefter tilsvarende mængde tomatketchup,
samt finthakkede rødløg, estragon og knust hvidløg og s&p
Hæld lagen over marinerede sildestykker og marinér dem i tre dage
Pyntes med estragon inden servering

Kuller i karry
Snittet løg, gulerødder og porre svitses i olie/smør og tilsættes karry og herefter kokusmælk. Simre i 15 min.
Mundrette stykker kuller filet (eller mørksej/lyssej/torsk) tilsættes og simre med i 3-4 min.
Æble i grove tern, persille og mynte tilæsttes
Serveres med ris eller pasta og drysses med persille og mynte

Kylling á la Andreas
Hvidløg, ingefær, chilli og løg snittes og svitses og tilsættes kyllingestykker
Tilsidst en dåse tomatpuré og en god gang ketchup
Retten er meget kraftig, både i smag og konsisens og kan sagtens tilsættes vand/vin. Ris eller pasta

Kylling i gryde
Bacon steges i gryde og tages op. Smør/olie tilsættes og kyllingestykker brunes og herefter løg
Kartofler i grove tern tilsættes og evt. andre rodfrugter + tynde citronskiver, hvidløg og en god sjat hvidvin
Det hele skal simre i 20 min. under låg (eller til kartoflerne er møre) og smages til med salt, pebber og honning

Kylling med kokosmælk
Kyllingefileter/bryster koges 5 min. i kokosmælk og tages op
Tilsæt 2 spsk. soja, bambusskud, rød pebberfrugt og chili og kog 5 min. mere
Kyllingestykkerne strimles og kommes i sammen med bønnespier og koriander. Ris eller pasta

Lufttørret oksefilet
2 tynde skiver pr prs.(skåret af Italieneren) 2 champignon i tynde skiver, Pesto + parmesanost

Mormors dressing
1 dl piskefløde, 2 spsk. sukker, 4 spsk. æbleeddike, S&P 10-15g friskrevet pebberrod

Muslinger
Løg, hvidløg svitses i olie, persille tilsættes
De rensede muslinger (1/2 kg pr. pers.) og hvidvin tilsættes. Dampes i 5 - 10 min.
Ryst gryden med låg ind i mellem. Fonden kan bruges som den er eller den sies og jævnes med fløde,
der er rørt med en æggeblomme. Serveres med pasta

Oksebryst
Oksetværreb, skummes når det koger. 1/2 selleri, salt og peberkorn tilsættes og koger 2-2,5 tim.
Bechamelsauce af suppen tilsættes eddike og peberrod (peberroden må ikke koge)
Resten af suppen kan bruges en anden dag

Pandekager
Mel og en knivspids salt og sukker piskes med lidt mælk og tilsættes et helt æg
Nu skal der piskes og tilsættes yderligere mælk til konsistensen passer. Steges gylden på pande

Pandekager med fyld
Pandekagerne (se ovenfor) skal steges lidt tykkere. Pinjekerner (eller solsikkekerner) svitses på tør pande
Forårsløg eller skalotte i tynde skiver + evt. snittet hvidløg steges klare
Tilsættes pølser i mindre stykker (kålpølser) og til sidst snittet rød pebber
Læg fyldet i pandekagerne og rul sammen. Læg pandekagerne i ovnfast fad/braddepande og drys med revet parmasan
En skive mosarella på hver og 20 min. i ovnen ved 200 grader

Pastasalat med bacon
Bacon steges og tilsættes til sidst balsamisk vineddike
Den kogte pasta blandes med baconen, hvidløg, revet parmesanost, hakket persille og olivenolie

Pastasalat med bacon & grønt
Bacon i små stykker ristes, solsikkekerner ristes med til sidst. Skiver af gulerødder og bladselleri ristes
Ingredienserne blandes i pastaen

Peberfrugter stegte
De røde/gule peberfrugter deles i kvarte, renses og smøres godt med olivenolie
Steges i ovnen og drysses med revet parmesanost

Penne-Chili
Bacon ristes + løg, hv.løg, chili. Tilsættes flåede tomater og revet parmesanost. Serveres med pennepasta

Porretærte m/bacon
Butter/mørdej 5-6 porrer, 3 æg, creme fraiche, 1 pk bacon
Bacon ristes let. æg piskes med creme fraiche, porrer koges 3-5 min.
Bacon lægges på blanding og bages i ovn ca. 20 min i ovnfast fad i butterdejen

Rejer i chili
Hakket løg + hvidløg svitses klare. Rejer kommes i. Herefter en blanding af tomatpuré, hvidvin, chili og fløde

Rosenkålssalat
De rensede rosenkål skæres i kvarte og blancheres i ca. 4 min. Herefter i koldt vand
Dressing af cremefrase 18%, honning, sennep, citronsaft s&p. Æbler i tern/skiver blandes i

Rugbrød med surdej og kerner
Surdej (skal kun udføres første gang du bager rugbrød):
1 dl rugmel, 1 dl vand, 5 g gær røres sammen og står i 2 døgn med fugtigt viskestykke over
Dag 1 (aften):
100 g fuldkornshvedemel, 400 g rugmel, ½ liter vand, 1 spsk. salt og 100 g rugbrødssurdej
røres sammen og står til næste morgen med fugtigt viskestykke over
Dag 2 (morgen):
1/4 dl hakkede haselnøder kommes i dejen fra i går sammen med
½ maltøl, 1 spsk. mørk sirup, 250 g knækkede rugkerner og 1 dl hørfrø/solsikkekerner
Når rørt sammen tages 100 g fra i bøtte med låg og sættes i køleskab til næste bagning
Dejen hældes i smurte rugbrødsforme og skal hæve 3-4 timer mere
prikkes med gaffel og bages i 1½ time ved 190 grader

Rød salat á la Mette
Rødbede koges i 3 min. skæres i tern, ligeså med tomat, rød peber og evt. æble
Det grønne skal være bredbladet persille, spinat ell. salat. Eddike/oliedressing over

Rødbeder og æbler
Rødbeder koges (20min), skrælles og skæres i både. Et rødt æble skæres i 2cm skiver og kernes ud,
steges i olie sammen med springløg. Løg, hvidløg, vineddike og hvidvin svitses/koges ind til sovs

Rødbeder, bagte
Rødbeder skrubbes, halveres på langs, pensles m. olivenolie, drysses med salt, 200 gr. i ovnen i 60min. Godt til vildt

Rødtunge i papilotte (4 personer)
2 porre + 1-2 fennekel snittes fint + 4 sp. hakkede soltørrede tomater + 2 sp. udstenede Nicoise oliven
sauteres til det falder lidt sammen
Hver posion lægges ud på et stykke bageparpir sammen med hakket esdragon
En rødtungefilet lægges ovenpå hver posion
Denne skal først krydres med 1 sp. fennikelfrø + ½ sp. sort pebberkorn, som har været en tur i morteren + salt
Der stænkes med lidt hvidvin og pakkerne lukkes grundigt, så dampen ikke slipper ud. 10 min. i ovnen ved 200 grader

Sadiner i butterdej
Dåsesadiner og ansjoser, timian og citronsaft, lægges i butterdejspakker
Pensles med æg og bages 20 min i ovnen ved 200 grader

Salat m. rygeost
Spinatblade, en hel rygeost i midten omkranset af radiser i skiver overhældes med olie og hvidvinseddike

Salat med bønner og tomat
Smagfulde tomater (små), fine grønne bønner, sorte oliven, høvlet parmesan

Salat med squash og bønnespirer
Isberg salat hakkes fint med tomater, squash og bønnespirer
Dressing af vineddike, olie (1:5), sennep, løg, salt, peber og basilikum

Salat med ymer
Salat, blomkål, ærter, røde og grønne peber. Ymer røres med sennep og evt. persille/purløg

Salat, bacon, brødcutoner, pocherede æg
Snittet salat og hele spinatblade overhældes med lidt kærnemælk, olie og citron, ristede baconstykker og brødcutoner
Øverst et pocheret æg. Evt. grønt pynt

Salat, bønner og artiskokbunde
Bønner (også til pynt) dampes i 5 min. Persille, hvidløg, artiskokbunde, fløde (meget), salt og peber

Sauce Mousseline
100g smør, 2 æggeblommer, ½ citron, S&P, 1 dl. piskefløde
Smøret smeltes. Æggeblommerne piskes sammen med citronsaft over vandbad, til det bliver tykt og cremet
Smørret piskes i lidt ad gangen. Saucen smages til med S&P.
Piskefløden piskes til flødeskum som vendes i saucen lige inden servering.
Til sarte fiskeretter, friske asparses ol.

Smørsovs med salvie
Godt med smør varmes stille op sammen med grofthakkede salvieblade
Tilsættes lidt af kogevandet fra pudepastaen/kartoflerne og simre i 4-5 min.

Sovs
Kvarte løg gennemsteges med megen karry og andre krydderier. Tilsæt creme frase og evt. groft hakket persille

Spaghetti med ost og pebber (cacio e pepe)
Knust pebber brændes let af på panden og tilsættes smør
Den ikke færdigkogte spaghetti steges færdig i smørret og tilsættes kogevandet lidt ad gangen
Revet parmasanost vendes i og drysses over ved serveringen

Spaghetti Danieli
Kogt røget skinke i tern steges i smør (sauterpande/gryde). Den kogte spaghetti tilsættes
Æggeblomme, fløde og revet parmesan piskes sammen og røres i. Severes med friskkværnet pepper og revet parmesan

Spidskål, stegt
Løg, hvidløg og lidt chili steges i olie/smør (her kan evt. tilsættes pølser i skive eller kyllingestykker)
Herefter snittet spidskål, gulerødder og æble. Smages til med soja, honning, citronsaft og pebber
Et stykke røget makrelfilet eller kogte torskebukser er godt til (hvis pølse/kylling blev fravalgt)

Spidskål med bacon
Steg bacon. Kom fintsnittet spidskål og forårsløg i en skål + hjertesalat eller lign. i lidt større stykker
Dressing af revet pebberrod, youghurt, æbleeddike s&p + lidt sukker blandes i
Græskarkærner drysses over og den stegte baconen lægges på

Spinat
Spinat m. fløde og evt. champignon på ristet brød

Spinattærte med gedeost
Butterdejen forbages. Blancheret spinat. 2 piskede æg. Skiver af gedeost. Bages i ovnen

Squash med fyld
Squashen udhules. Kødet + grøn/rød peber + hvidløg ristes i olivenolie
Blandes med hakkede sardiner, en æggeblomme + ost
Lægges i squashen, der pensles i "røven", revet ost og rasp + olivenolie. Bages i ovnen

Squashsalat
Squash i strimler, olivenolie, salt, peber, sukker blandes
Tomat u. kød i strimler, basilikum, citronskal + fetaost i tern overhældes med citronsaft

Stegt flæsk med persillesovs
Flæsket steges og drypper af på en gl. æggebakke eller sammenkrøllet avisside
Bechamelsauce: 100 g smør og en sp.skefuld mel piskes under svag varme (giv god tid)
Mælk og evt. revet citronskal tilsættes. Hakkede løg svitses i en ny gryde. Bechamelsausen og persille tilsættes

Svampesuppe (2 pers.)
2 finthakkede skalotteløg koges klare i en god klat smør. 250g svampe tilsættes og kog stille til al væsken er væk
Rør 1 spsk. mel i og tilsæt 1 l fond lidt ad gangen under omrøring. Kog ved svag varme i 15 min.
1 æggeblomme røres ud med 3 spsk. fløde og 3 spsk. suppe piskes i
Blandingen piskes i suppen, som nu ikke må koge
Smag til med salt og muskatnød. Drys finthakket persille i tallerken inden servering. Evt. tørt brød er godt til
(Anvendes tørrede svampe, skal der bruges 25g som lægges i blød et par timer før)

Svinekæber
2-3 kæber pr. person. brunes af et par min. i gryde med tomatpuré, hvidløg og pebber
Tilsæt ½ liter mørkt øl pr. 10 kæber, lad simre i 10 min.
Finsnittet løg, 1 laurbærblad pr. kæbe og timian tilsættes, lad simre i 1½ time
I med snittet porre og gulerødder og lad simre færdig ½ time. s&p
Drys med hakket persille. Serveres med kartoffelmos
Husk at bede slagteren om at skære hinderne af svinekæberne !

Syltede rødløg
Sylteglas gøres klar og skoldes. Fint snittede rødløg kommes i
Lige dele rørsukker, æblecidereddike og vand bringes i kog, med lidt salt, til sukkeret er opløst
Følgende kan koges med i lagen efter behag:
Ingefær, hvidløg, pebberkorn, laurbær, chili, kanel, nilleker, anis, tranebær
Halvdenen af sukkeret kan erstattes med honning og eddiken kan være alm. lagereddike
Lagen hældes over rødløgne så de dækkes. Luk med tætsluttende låg, når kølet af og kom i køleskab
Er klar efter ca. 4 timer og kan nok holde sig en måned eller to i køleskabet

Tartiflette á la Vinhanen
Kogte kartofler pilles og skæres i store tern. Bacon og løg svitses på pande, kartoflerne svitses med til sidst
Tilsæt creme fraiche og lidt hvidvin, evt. revet muskatnød + s&p
Overfladen af en Reblochon ost skrabes af med en ostehøvl og flækkes på langs
Kom kartoffleblandingen i et ovnfast fad (smurt med smør/olie/hvidløg) og læg de to halve stykker ost ovenpå
15-20 min. i ovnen ved 180 grader til osten er smeltet og gylden

Tomat "kompot"
Groft skårne løg steges i olie, tilsættes tomatstykker. Til sidst balsamisk vineddike. Skal koge lidt ind

Tomater med sukker
Tomater halveres og lægges i ovnfast fad. Drysses med lidt salt og lidt mere sukker. I ovn 160 gr. i 20 min.
Sukkeret går op i en højere enhed med saften fra tomaten, og karamelliserer

Torsk med æbler og porre
Æble i tern, lidt løg og hvidløg + porre i tynde skiver svitses i olie, uden at tage farve
Tilsæt en dåse flåede tomater, laurbærblad og paprika og kog i 2-3 min. Kog ind med fløde
Hæld sovsen i et ovnfast fad og læg torskestykker oven på. Bag i ovne i 10 min.
Serveres med ris og drysses med persille

Toscansk bønnesuppe
Svits hakket løg og presset hvidløg i olie i en stor gryde. Tilsæt 1 hakket rød peberfrugt og svits 3 min. mere
Tilsæt 3/4l hønstboullion, en dåse flåede tomater og en dåse kidneybønner
Kog op og lad simre i 20 min. tilsæt hakket timian og lidt frisk spinat samt 2-3dl penne pasta
Simre i 5 min. Smag til med peber. (Pastaen skal måske i lidt tidligere for at blive al dente)

Tomatsuppe med mad i
Bladselleri, kartofler, løg, hvidløg, svitses
Flåede tomater, vand, grønsagsbulion, timian og laurbærblad, citronsaft, citronskal, revet muskatnød koger i 15 min
Husk persille

Æbleskiver
1/4 l mælk,15 g gær, 3 æggeblommer,1 sp.ske sukker, 200 g mel, 1/2 teske kardemomme, reven citronskal,
3 stiftpiskede æggehvider

Æg i Cocotte
Bacon i tern steges i lidt smør/olie
Fintsnittet savoykål (eller spidskål), charlotteløg og origano tilsættes og til sidst fløde, som får lov til at jævne lidt ind
Hæld blandingen i en smurt cocotte (en ildfast skål), slå et æg ud over og drys med revet ost
I ovnen i 10-12 min. ved 175 grader. Drys med noget grønt

Ærter og rød pebber
Fintsnittet skalotteløg og evt. hakket hvidløg blandes med god olivenolie s&p og må gerne trække ½ times tid
Friske ærter bælges og rød pebberfrugt skæres i tern og røres i

Østers kold
2 østers pr. prs. marineres i østersvand, olivenolie og lime
Marinaden hældes over spinatblade sammen med østers og kogte rødbeder i strimler
Hertil Porter med Gingerale

Østers varm
Hakkede chalotteløg og snittede champignon steges let i smør, tilsættes hvidvin, koger lidt ind
Tilsættes østersvand og til sidst fløde (blendes m. 2 østers)
Hakket persille i bunden af tallerkenen. Måske pasta hertil