Knuds Køkken

Ansjoser med pasta 
Bagte kartofler á la Nina  Brandade
Congee med kylling  Courgetter á la Meyer
Creme brulee
Fennikelsalat med yoghurt/æble 
Flutes á la Anni  Frikadeller  Frøkylling
Gulerodssuppe 
Gulerødder i hvidvin  Gulerødder i ovn
Hakkebøf  Havtaskekæber 
Hvidløg bagte  Hvidløgssuppe á la Prise
Italiensk for begyndere
Kammuslinger med porre  Karrysild 
Kartoffelmos med kyllingestykker
Kartoffelsalat  Kartoffel/porre suppe
Kartofler med røget laks  Kartofler stegte 
Kippers med røræg  Knust Postbud
Knuste Kartofler  Kongelige ribssild 
Kuller i karry Kylling á la Andreas
Kylling i gryde Kyllingesuppe med kartofler
Kylling med kokosmælk
Laks med spinat-citron-creme
Mormors dressing á la Meyer  Muslinger
Oksebryst
Pandekager á la oldebedste 
Pandekager med fyld  Pastasalat med bacon
Pastasalat med bacon & grønt 
Peberfrugter stegte  Persillesuppe  Pommes Anna
Portobellosvampe i ovn
Risotto med ærter/svampe 
Rosenkålssalat á la Ester 
Rugbrød med surdej og kerner
Rød salat á la Mette  Rødbeder og æbler 
Rødbeder, bagte   Rødtunge i papilotte
Sadiner i butterdej  Salat m. rygeost  
Shakshuka á la Gry  Smørsovs med salvie
Sovs  Spaghetti m. ost + pebber 
Spaghetti Danieli á la Prise 
Spidskål stegt Spidskål med bacon 
Spinattærte m. gedeost  Stegt flæsk 
Stegt lever á la Aamann
Stegt sild med æble
Svampesuppe á la Brørup 
Svinekæber  Syltede rødløg
Tartiflette á la Vinhanen 
Timbale med squash Tomater i ovn
Tomatsuppe  Tomatsuppe med mad i... 
Torsk med æbler og porre 
Æbleskiver   Æg i Cocotte á la Madmagasinet 
Ærter og rød pebber
Østers

Ansjoser med pasta
Hakkede ansjoser, sorte oliven og kapersfrugter svitses i lidt olie. Tilsættes tomatpuré og rødvin. Hertil frisk pasta med parmesanost

Bagte kartofler i tern á la Nina
Kartofler i tern portionsanrettes i staniol, drysses med salt og evt. timian. Lidt snittet løg og en god klat smør på toppen. Staniolpakken lukkes og bages 35-40 mim. ved 200 grader

Brandade
Helt møre kartofler (20 min.) Kogt torskefilet, uden skind (15 min.) og hakket hvidløg, som har simret i mælk, piskes sammen med olie s&p + timian. Kommes i ildfast fad. Drys med rasp og revet ost (Gruyere). Grilles i ovnen til overfladen er gylden

Congee med kylling
Fintrevet ingefær, presset hvidløg og olie i en lille skål. Kylling i mindre stykker steges grundigt på en pande. 100g jasminris + ½ liter vand koges op med lidt boullion. Væsken koges helt væk og tilsættes herefter 2 dl kogende vand + ingefær/hv.løg pureen og kylling + lidt soya. Top med grofthakket peanuts, forårsløg og koriander

Courgetter, stegte á la Meyer
Courgetter i skiver og citroner i små tern steges i smør/olie i 10 min. Hakkede hvidløg, persille og mandelflager steges med til sidst, s&p

Creme brulee til 4
Vaniljestang flækkes. Kornene blandes med lidt sukker og røres op med 4 æggeblommer.
½l fløde, 100g sukker (ialt) og de tomme flækkede vaniliestænger varmes i en gryde (må ikke koge).
Vaniliestænger fjernes og fløden hældes langsomt ned til æggeblommerne under omrøring. Skal sigtes.
Læg formene i et ildfast fad, fyld dem med cremen og hæld lidt kogende vand i det ilfaste fad. Bag 15min. ved 150 grader. Løft nu de færdigbagte Crème brûléer op på en rist og lad dem køle af i 2 timer, men gerne natten over. Drys sukker på toppen af de kolde Crème brûléer og karameliser sukkeret med en gasbrænder

Fennikelsalat, med yoghurt og æble
Dressing af yoghurt, sennep, honning, citronsaft, s&p. Fint skåret fennikel og æble vendes i. Hakkede mandler og dild drysses over

Flutes á la Anni
1/2 l koldt kogt vand. 1/3 pk gær. 1 1/2 tsk salt. Ca. 750 g mel sigtes i. Hæver ca. 6 tim i gryden. Formes til 4 flutes. Hæver 1/2 tim. Bages 15 min, 250 gr. + 10 min, 200-225 gr.

Frikadeller
Kødet tilsættes lidt salt, samles og hviler lidt. Tilsættes krydderier, løg, 1 æg og 1 æggehvide og varm mælk

Frø-kylling
Brystbenet af den gode landkylling skæres ud. Med et tryk på ryggen flader dyret ud. Skinnet løsnes med fingrene og kryddersmør (evt. med bacontern) gnides ind under skinnet. Steges i ovnen

Gulerodssuppe
4 revne gulerødder + 1 stort løg svitses + evt. ingefær, chili, koriander, citronsaft og hvidløg. Tilsættes 1L grøntsagsbouillon og en hel flødeost

Gulerødder i hvidvin
6 gulerødder i skiver, en god klat smør, ½ løg i skiver, 1½ dl. hvidvin, saften af ½ citron + s&p. Simre under låg i 20 min. Tag gulerødderne op med hulske og kog lagen ind ca.5 min. Hæld derefter gulerødderne tilbage i gryden, sammen med noget grønt

Gulerødder i ovn
Gulerødder skrubbes, de store halveres og lægges i ildfast fad (evt. ligeså med kartofler). Blandes med citron i tynde skiver, honning, timian, s&p og smørklatter lægges på. 30 min. i ovnen ved 200 grader. Vendes rundt under vejs

Hakkebøf
Løg svitses i olie/smør og tages af. Det hakkede oksekød blandes med rødbede + kapers og steges på samme pande tilsat ekstra smør og tages af. Panden bages af med vand, en klat sennep, lidt soja og jævnes med fløde

Havtaskekæber
Kæberne dampes i 15 min ved 200gr tilsat hv.vin og citron S&P, dækket med staniol. Champigon, løg og hv.løg steges, tilsættes lidt hv.vin og en hel Philiadelpia ost. Ristede mandler, udvandede kapers. Husk timian og basilikum (Thai basilikum?)

Hvidløg, bagte fra Spanien
1 stort løg pr. prs. Fjern de yderste grove løgskaller, penslet m. olivenolie. Bag løgene i 30-45 min. i ovnfast fad ved 200 gr. Skær toppen af og dryp med god olivenolie. Spises med teske

Hvidløgssuppe, á la Prise
1 ltr. hønsebouillon koges op med et par lauerbærblade, 6-8 blade salvie, lidt olivenolie og 14 pillede fed hvidløg. Lad det hele simre ved svag varme i et kvarter. Fjern salvie- og lauerbærblade. Læg et par skiver tørt brød i bunden af hver suppetallerken/skål og dryp godt med olie over + revet parmasan. Hæld derefter den varme suppe over

Italiensk for begyndere
Mørksejfilet i passende stykker i ilfast fad tilsættes hvidvin + evt. vand. Bland tomater i tern og hakket basilikum med revet parmesan, presset hvidløg og olivenolie s&p. Fordel toppingen på fisken og bag ved 200 grader i 12-15 min. Evt. ris til. Du kan også bruge lyssej, lange, torsk eller kuller

Kammuslinger med porre
Svits karry i olie i en gryde og kom fløde og vand på. Tilsæt porre i strimler og snittet chile. Damp i 3-4 min. Tilsæt kammuslinger og damp yderligere i 2-3 min. Nudler/pasta + grønt

Karry sild
Mayonnaise, creme fraiche og karry blandes med hakkede hårdkogte æg, æbler og tomater. Heri naturligvis sild, gerne kryddersild, pyntes med karse og hakkede æg. Spises på rugbrød, evt. med øl og snaps

Kartoffelmos med kyllingestykker
6-8 fed hv.løg snittes fint og simre i mælk mens kartoflerne koger og blandes i når kartoflerne moses, sammen med en smørklat og et helt æg. Mosen tilsættes evt. mælk eller kogevand + s&p.
Løg + hv.løg steges på pande og tilsættes små kyllingestykker, rød pebberfrugt, soja, honning, citronsaft af en hel citron, små æblestykker + s&p. Blandingen hældes over kartoffelmosen ved servering

Kartoffelsalat
1 kg kartofler skrælles, skæres i skiver og kommes i kogende vand i 9 min. Skylles i dørslag med koldt vand. Mayonnaise, creme frase, løg, karry, citronsaft, eddike, hakket persille og purløg blandes i

Kartoffel/porre suppe
Bacon steges i lidt smør/olie og tilsættes finthakket løg og porre i skiver. Til sidst kartofler i grove tern, boullion og lad simre i 12-14 min. s&p. Lidt persille inden servering og evt. et stykke brie (triple creme) eller gedeost i bunden af den dybe tallerken

Kartofler (flødestuvede) med røget laks
Kogte kartofler pilles og skæres i grove skiver. Fløde koges op med sennep, citron, s&p og til sidst kartoflerne og dild. Anrettes på tallerken. Skiver af røget laks lægges på og pyntes med rødløgsringe, kapers og dild

Kartofler stegte
Kartofler i både blancheres i 3 min. Skylles i koldt vand (dørslag). Steges på pande

Kippers med røræg
Kippers med citronsaft, røræg og pruløg på ristet brød

Knust Postbud
En skive ristet rugbrød med russisk salat og et spejlæg ovenpå. Så er der varm mad :-)

Knuste Kartofter
Kartofler koges møre og lægges i et smurt ovnfast fad hvor de trykkes flade med en ske. Hæld rundhåndet en god olie over og drys med hakket salvie eller persille + godt med revet parmesanost. 20 min. i ovnen ved 200 grader. Kogte torskebukser eller lign. er godt til

Kongelige ribssild
Ribsgele smeltes stille i gryde og tilsættes herefter tilsvarende mængde tomatketchup, samt finthakkede rødløg, estragon og knust hvidløg og s&p. Hæld lagen over marinerede sildestykker og marinér dem i tre dage. Pyntes med estragon inden servering.
Spises på rugbrød med øl og snaps :-)

Kuller i karry
Snittet løg, gulerødder og porre svitses i olie/smør og tilsættes karry og herefter kokosmælk. Skal simre i 15 min. Mundrette stykker kuller filet (eller mørksej, lyssej, torsk) tilsættes og simre med i 3-4 min. Æble i grove tern, persille og mynte tilæsttes. Serveres med ris eller pasta og drysses med persille og mynte

Kylling á la Andreas
Hvidløg, ingefær, chilli og løg snittes og svitses og tilsættes kyllingestykker. Tilsidst en dåse tomatpuré og en god gang ketchup. Retten er meget kraftig, både i smag og konsisens og kan sagtens tilsættes vand/vin. Ris eller pasta

Kylling i gryde
Bacon steges i gryde og tages op. Smør/olie tilsættes og kyllingestykker brunes og herefter løg. Kartofler i grove tern tilsættes og evt. andre rodfrugter + tynde citronskiver, hvidløg og en sjat hvidvin. Skal simre i 20 min. under låg (eller til kartoflerne er møre) og smages til med salt, pebber og honning

Kylling med kokosmælk
Kyllingefileter/bryster koges 5 min. i kokosmælk og tages op. Tilsæt 2 spsk. soja, bambusskud, rød pebberfrugt og chili og kog 5 min. mere. Kyllingestykkerne strimles og kommes i sammen med bønnespier og koriander. Ris eller pasta

Kyllingesuppe med kartofler
Baconstykker steges i souterpande og tages op. Tilsæt smør/olie og kylling i mindre stykker. Herefter løg, hv.løg, timian, lidt kartofler i tern, citronsaft + ½ l. boulion. Simre i 15 min. Et par skiver brød i den dybe tallerken. Olie over + skiver af ost, lidt hakket persille og den varme suppe

Laks med spinat-citron-creme
Laksefileter uden skind lægges på et stykke penslet bagepapir og bages ca. 8 min. ved 225 grader.
1 dl bouillon, 1 dl hv.vin og ½ dl piskefløde koges stille op og tilsættes forårsløg, hv.løg, spinat, s&p + revet citronskal. Anret laksen på sausen og top med revet citronskal. Nye kartofler til

Mormors dressing á la Meyer
1 dl piskefløde, 2 spsk. sukker, 4 spsk. æbleeddike, S&P 10-15g friskrevet pebberrod

Muslinger
Løg, hvidløg svitses i olie, persille tilsættes. De rensede muslinger (1/2 kg pr. pers.) og hvidvin tilsættes. Dampes i 5 - 10 min. Ryst gryden med låg ind i mellem. Fonden kan bruges som den er eller den sies og jævnes med fløde, der er rørt med en æggeblomme. Serveres med pasta

Oksebryst
Oksetværreb, skummes når det koger. 1/2 selleri, salt og peberkorn tilsættes og koger 2-2,5 tim. Bechamelsauce af suppen tilsættes eddike og peberrod (peberroden må ikke koge). Resten af suppen kan bruges en anden dag

Pandekager á la Oldebedste
Mel og en knivspids salt og sukker piskes med lidt mælk og tilsættes et helt æg. Nu skal der piskes og tilsættes yderligere mælk til konsistensen passer. Steges gylden på pande

Pandekager med fyld
Pandekagerne (se ovenfor) skal steges lidt tykkere. Pinjekerner (eller solsikkekerner) svitses på tør pande. Forårsløg eller skalotte i tynde skiver + evt. snittet hvidløg steges klare. Tilsættes pølser i mindre stykker (kålpølser) og til sidst snittet rød pebber. Læg fyldet i pandekagerne og rul sammen. Læg pandekagerne i ovnfast fad/braddepande og drys med revet parmasan. En skive mosarella på hver og 20 min. i ovnen ved 200 grader

Pastasalat med bacon
Bacon steges og tilsættes til sidst balsamisk vineddike. Den kogte pasta blandes med baconen, hvidløg, revet parmesanost, hakket persille og olivenolie

Pastasalat med bacon & grønt
Bacon i små stykker ristes, solsikkekerner ristes med til sidst. Skiver af gulerødder og bladselleri ristes. Ingredienserne blandes i pastaen

Peberfrugter stegte
De røde/gule peberfrugter deles i kvarte, renses og smøres godt med olivenolie. Steges i ovnen og drysses med revet parmesanost

Persillesuppe
Løg og lidt hv.løg svitses + kartofler i tynde skiver. Tilsæt vand med lidt boullion + ca. 60g persille. Simre i 7 min. s&p. Creme Fraice ved servering + små æblestykker

Pommes Anna
Skrællede kartofler i tynde skiver vendes i gryde med smeltet smør (rigeligt) og timian. Kartoflerne lægges i lag i ildfast fad. Revet ost, s&p over hvert lag. Øverste lag dog kun s&p. 45 min. i ovnen ved 190 grader

Portobello svampe i ovn
Stilken i svampen skæres af og svampen gnubbes med olie, lægges på "ryggen" i et tertefad el. lign. og der lægges skiver af små tomater på, samt finthakket løg og hv.løg + olie. De afskårne stilke lægges ved. Til sidst skiver af gedeost. 15 min. i ovnen ved 180-200 grader

Risotto med ærter/svampe
Løg og hv.løg steges klare i smør/olie og tilsæt 2 dl. risottoris. En sjat hv.vin koges væk og 4 dl grønsagsboulion tilsættes lidt af gangen. Lad simre ca. 15 min. og tilsæt revet ost + simre 2 min. mere. Tilsæt s&p og f.eks. snittet forårsløg/citron/ærter/skovsyre/mynte + revet ost og grønt ved servering. Bacon eller svampe, som først er tilberedt på pande, kan også anvendes

Rosenkålssalat á la Ester
De rensede rosenkål skæres i kvarte og blancheres i ca. 4 min. Herefter i koldt vand. Dressing af cremefrase 18%, honning, sennep, citronsaft s&p. Æbler i tern/skiver blandes i

Rugbrød med surdej og kerner
Surdej (skal kun laves første gang du bager):
1 dl rugmel, 1 dl vand, 5 g gær røres sammen og står i 2 døgn med fugtigt viskestykke over
Dag 1 (aften): 2 dl fuldkornshvedemel, 8 dl rugmel, 0,7 liter vand og 100 g surdej røres sammen.
100g tages fra i bøtte med låg og sættes i køleskab til næste bagning. Resten tilsættes 1 spk. salt og står til næste morgen med fugtigt viskestykke over
Dag 2 (morgen): 1/2 dl hakkede valnødder kommes i dejen fra i går + ½ maltøl, 1 spsk. mørk sirup, 4 dl knækkede rugkerner og 2 dl hørfrø/solsikkekerner. Dejen hældes i smurte rugbrødsforme og skal hæve 3-4 timer mere. Prikkes med gaffel og bages i knapt 1½ time ved 180 grader

Rød salat á la Mette
Rødbede koges i 3 min. skæres i tern, ligeså med tomat, rød peber og evt. æble. Det grønne skal være bredbladet persille, spinat ell. salat. Eddike/oliedressing over

Rødbeder og æbler
Rødbeder koges (20min), skrælles og skæres i både. Et rødt æble skæres i 2cm skiver og kernes ud, steges i olie sammen med springløg. Løg, hvidløg, vineddike og hvidvin svitses/koges ind til sovs

Rødbeder, bagte
Rødbeder skrubbes, halveres på langs, pensles m. olivenolie, drysses med salt, 200 gr. i ovnen i 60min

Rødtunge i papilotte (4 personer)
2 porre + 1-2 fennekel snittes fint + 4 sp. hakkede soltørrede tomater + 2 sp. udstenede Nicoise oliven sauteres til det falder lidt sammen. Hver portion lægges ud på et stykke bageparpir sammen med hakket esdragon. En rødtungefilet lægges ovenpå hver portion. Denne skal først krydres med 1 sp. fennikelfrø + ½ sp. sort pebberkorn, som har været en tur i morteren + salt. Der stænkes med lidt hvidvin og pakkerne lukkes grundigt, så dampen ikke slipper ud. 10 min. i ovnen ved 200 grader

Sadiner i butterdej
Dåsesadiner og ansjoser, timian og citronsaft, lægges i butterdejspakker. Pensles med æg og bages 20 min i ovnen ved 200 grader

Salat m. rygeost
Spinatblade, en hel rygeost i midten omkranset af radiser i skiver overhældes med olie og hvidvinseddike

Shakshuka á la Gry
Løg, hv.løg og pebberfrugt steges i smør/olie. Paprika, spidskommen, s&p + hakkede tomater tilsættes og røres stille rundt i 2 min. Frisk spinat tilsættes og hele æg slås ud i hver sin fordybning. Simre 10 min. under låg, så æggehviderne er stive og blommen lidt smilende. Serveres med drys af feta- eller puckost og basilikumblade

Smørsovs med salvie
Godt med smør varmes stille op sammen med grofthakkede salvieblade. Tilsættes lidt af kogevandet fra pudepastaen/kartoflerne og simre i 4-5 min.

Sovs
Kvarte løg gennemsteges med megen karry og andre krydderier. Tilsæt creme frase og evt. groft hakket persille

Spaghetti med ost og pebber (cacio e pepe)
Knust pebber brændes let af på panden og tilsættes smør. Den ikke færdigkogte spaghetti steges færdig i smørret og tilsættes kogevandet lidt ad gangen. Revet parmasanost vendes i og drysses over ved serveringen

Spaghetti Danieli á la Prise
Kogt røget skinke i tern steges i smør (sauterpande/gryde). Den kogte spaghetti tilsættes. Æggeblomme, fløde og revet parmesan piskes sammen og røres i. Severes med friskkværnet pepper og revet parmesan

Spidskål, stegt
Løg, hvidløg og lidt chili steges i olie/smør (her kan evt. tilsættes pølser i skive eller kyllingestykker). Herefter snittet spidskål, gulerødder og æble. Smages til med soja, honning, citronsaft og pebber. Et stykke røget makrelfilet eller kogte torskebukser er godt til (hvis pølse/kylling blev fravalgt)

Spidskål med bacon
Steg bacon. Kom fintsnittet spidskål og forårsløg i en skål + hjertesalat eller lign. i lidt større stykker. Dressing af revet pebberrod, youghurt, æbleeddike s&p + lidt sukker blandes i. Græskarkærner drysses over og den stegte baconen lægges på

Spinattærte med gedeost
Butterdejen forbages. Blancheret spinat. 2 piskede æg. Skiver af gedeost. Bages i ovnen

Stegt flæsk med persillesovs
Flæsket steges og drypper af på en gl. æggebakke eller sammenkrøllet avisside. Bechamelsauce: 100 g smør og en sp.skefuld mel piskes under svag varme (giv god tid). Mælk og evt. revet citronskal tilsættes. Hakkede løg svitses i en ny gryde. Bechamelsausen og persille tilsættes

Stegt lever á la Aamann
Kalvelever i passende skiver steges hårdt i smør/olie ca. 4 min. på hver side i sauterpanne tages op og holdes varme. Rigeligt med fintskivet skalotteløg steges på samme pande (ekstra smør) + skiver af æbler. Til sidst godt med hakkede rosmarinblade samt honning og balsamico eddike (den tyktflydende Glaze)

Stegt sild med æble
Sildefileterne skylles, rygfinden skæres af og de vendes i en blanding af rugmel, sesamfrø s&p. Steges i smør/olie ca. 4 min på hver side. Løg + æblestykker steges på sammen pande og hældes over silden. Kogte, pillede kartofler blandes med lidt oile + persille.

Svampesuppe á la Brørup (2 pers.)
2 finthakkede skalotteløg koges klare i en god klat smør. 250g svampe tilsættes og kog stille til al væsken er væk. Rør 1 spsk. mel i og tilsæt 1 l fond lidt ad gangen under omrøring. Kog ved svag varme i 15 min. 1 æggeblomme røres ud med 3 spsk. fløde og 3 spsk. suppe piskes i. Blandingen piskes i suppen, som nu ikke må koge. Smag til med salt og muskatnød. Drys finthakket persille i tallerken inden servering. (Anvendes tørrede svampe, skal der bruges 25g som lægges i blød et par timer før)

Svinekæber
2 kæber pr. person. brunes af et par min. i gryde med tomatpuré, hvidløg og pebber. Tilsæt ½ liter mørkt øl pr. 10 kæber, lad simre i 10 min. Finsnittet løg, 1 laurbærblad pr. kæbe og timian tilsættes, lad simre i 1½ time. I med snittet porre og gulerødder og lad simre færdig ½ time. s&p. Drys med hakket persille. Serveres med kartoffelmos. Husk at bede slagteren om at skære hinderne af svinekæberne !

Syltede rødløg
Sylteglas gøres klar og skoldes. Halve rødløg snittes fint. Lige dele rørsukker, æblecidereddike og vand bringes i kog, med lidt salt, til sukkeret er opløst. Rødløgene kommes med i til sidst. Lagen sies fra i en skål og fyldet fordeles i sylteglassene. Lagen hældes over rødløgne så de dækkes. Luk med tætsluttende låg, når kølet af og kom i køleskab. Følgende kan koges med i lagen efter behag: Ingefær, hvidløg, pebberkorn, laurbær, chili, kanel, nilleker, anis, tranebær. Halvdenen af sukkeret kan erstattes med honning og eddiken kan være alm. lagereddike. Er klar efter ca. 4 timer og kan nok holde sig en måned eller to i køleskabet

Tartiflette á la Vinhanen
Bacon og løg svitses på pande. Kogte kartofler i store tern + evt. fintsnittet spidskål svitses med til sidst. Tilsæt creme fraiche (38%) og lidt hvidvin, evt. revet muskatnød + s&p. Kom kartoffleblandingen i et ovnfast fad/portionsskåle og læg Reblochon ost (flækket på langs) ovenpå. 15-20 min. i ovnen ved 180 grader til osten er smeltet og gylden

Timbale med squash (2 personer)
Lidt løg, forårsløg og hvidløg steges klare i sauterpande. ½ revet squash tilsættes. Blandingen anrettes i smurte cocotte'er (lille ildfast glasskål).
2 æg, revet ost, fløde, s&p røres sammen og hældes over. 20 min. i ovnen i vandbad ved 185 grader. Varmtrøget laks er ok til.

Tomater i ovn
Små tomater i ovnfast fad + evt. små kartofter i skiver, blandes med. olie, balsamico (den tyktflydende Glaze) hv.løg og citronsaft s&p timian + revet parmesan i/over. 1 time i ovnen ved 150 grader

Tomatsuppe
8 store tomater i mindre stykker, ligeså med en rød pebber, kommes i et ildfast fad og tilsættes balsamico, olie og salt. 20 min. ved 200 grader. 2 skalotteløg + hv.løg sauteres uden at tage farve og de færdigbagte tomater kommes ved. Tilsæt 2,5 dl bouillon, oregano + basilikum og kog op med 1 dl fløde. s&p.
Evt. creme fraiche på toppen ved servering

Tomatsuppe med mad i
Bladselleri, kartofler, løg, hvidløg, svitses . Flåede tomater, vand, grønsagsbulion, timian og laurbærblad, citronsaft, citronskal og revet muskatnød koger i 15 min. Husk persille

Torsk med æbler og porre
Æble i tern, lidt løg og hvidløg + porre i tynde skiver svitses i olie, uden at tage farve. Tilsæt en dåse flåede tomater, laurbærblad og paprika og kog i 2-3 min. Kog ind med fløde. Hæld sovsen i et ovnfast fad og læg torskestykker oven på. Bag i ovne i 10 min. Serveres med ris og drysses med persille

Æbleskiver
1/4 l mælk,15 g gær, 3 æggeblommer,1 sp.ske sukker, 200 g mel, 1/2 teske kardemomme, reven citronskal og 3 stiftpiskede æggehvider

Æg i Cocotte á la Madmargasinet
Bacon i tern steges i lidt smør/olie. Charlotteløg og fintsnittet spidskål (½ pr. 2 pers.) tilsættes, oregano og til sidst fløde, som får lov til at jævne. Blandingen portionsanrettes i smurte cocotte'er (lille ildfast glasskål), slå et æg ud over + revet ost. I ovnen i 10-12 min. ved 175 grader

Ærter og rød pebber
Fintsnittet skalotteløg og evt. hakket hvidløg blandes med god olivenolie s&p og må gerne trække ½ times tid. Friske ærter bælges og rød pebberfrugt skæres i tern og røres i

Østers kold
2 østers pr. prs. marineres i østersvand, olivenolie og lime. Marinaden hældes over spinatblade sammen med østers og kogte rødbeder i strimler. Hertil Porter med Gingerale